مونو سدیم گلوتامات خوراکی (MSG)

مونو سدیم گلوتامات خوراکی که با MSG نشان داده می‌شود، افزودنی مواد غذایی است که نمک اسید گلوتامیک به شمار می آید و به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در کشورهای آسیایی به ویژه چین و ژاپن کاربرد دارد و باعث بهبود طعم و کاهش میزان نمک مصرفی در غذا می‌شود. غذاهای حاوی این ماده شامل انواع اسنک و کنسرو و گوشت است. سازمان غذا و دارو مصرف دوز مشخصی از این ماده در تولید غذا را ایمن تلقی کرده است. گلوتامات در غذاهای پروتئینی مانند: گوشت، ماهی، مرغ و سبزیجات یافت می گردد. گلوتامات آزاد در محصولاتی مانند گوجه، رب گوجه، پنیر و قارچ موجود است. بنابراین بسیاری از محصولات غذایی که ما مورد استفاده قرار می دهیم و یا برای افزایش طعم دهی مورد استفاده قرار می گیرند حاوی مقادیر زیادی گلوتامات است. این ماده به انواع ترشی ها، سوپ ها، سس ها (مخصوصا سس سویا) و… به صورت مازاد برای افزایش طعم دهی اضافه می گردد.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی

 

فرمول شیمیایی: C5H8NNaO4

جرم مولی 169.11g/mol

انحلال پذیری: در آب محلول است اما در اتانول حل نمی‌شود.

pH: 6.8

نقطه جوش: 225°C

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X