پک هاوس : تولید تامین و بسته بندی مواد شیمیایی

ساخت پلی یورتان تمیزتر و سبزتر از قطعات زاید ماهی

ساخت پلی یورتان تمیزتر و سبزتر از قطعات زاید ماهی

ساخت پلاستیک های تمیزتر و سبزتر از قطعات زاید ماهی

پلی یورتان ها

ساخت پلی یورتان ؟‌:‌ پلی یورتان ها ( این مقاله رو از دست ندید : پلی یورتان ترموپلاستیک (TPU) )، نوعی پلاستیک هستند که تقریباً در همه جا وجود دارند. در کفش ، لباس ، یخچال و مواد ساختمانی. اما این مواد بسیار متنوع می توانند یک ضرر عمده داشته باشند. پلی اورتان های معمولی که از روغن خام تولید شده ، سنتز سمی هستند که به کندی تجزیه میشوند و با محیط زیست نیز سازگار نیستند.

زباله های ماهی

امروزه ، محققان برای ساخت پلی یورتان ( این خبر جالب رو حتما مطالعه کنید : تولید فوم پلی یورتان از کاه گندم ! ) در مورد جدیدی بحث میکنند و آن استفاده از زباله های ماهی – سر ، استخوان ها ، پوست و روده – باشد که در حالت معمول دور انداخته خواهند شد. ولی میتوان از این زباله های ماهی استفاده به جا کرد که برای محیط زیست نیز تخریب پذیر نباشند.

 

پلی یورتان مبتنی بر روغن ماهی

Francesca Kerton ، دکتر ، محقق اصلی این پروژه ، می گوید: اگر این پروژه با موفقیت تولید شود ، یک پلی یورتان مبتنی بر روغن ماهی می تواند به رفع نیاز بی نظیر پلاستیک های پایدارتر کمک کند. “مهم است که ما شروع به طراحی پلاستیک با برنامه پایان عمر کنیم . خواه این تجزیه شیمیایی باشد که مواد را به دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند ، یا بازیافت و دوباره استفاده مجدد.”

برای تهیه این ماده جدید ، تیم کرتون پس از تهیه ماهی برای فروش به مصرف کنندگان ، با روغن استخراج شده از بقایای ماهی آزاد آتلانتیک کار خود را آغاز کرد. میخایی ویلر ، دانشجوی تحصیلات تکمیلی که کار را در جلسه ارائه می دهد ، می گوید: “به نظر من جالب است که چگونه می توانیم از زباله هایی که مردم به بیرون پرتاب می کنند ، چیزی مفید ایجاد کنیم. چیزی که حتی می تواند روش ساخت پلاستیک را تغییر دهد ،”.

روش قدیمی ساخت پلی یورتان

روش مرسوم برای تولید پلی اورتان ها تعدادی از مشکلات زیست محیطی و ایمنی را نشان می دهد. این ماده به نفت خام ، منبع غیر قابل تجدید و فسژن ، گاز بی رنگ و بسیار سمی نیاز دارد. این سنتز ایزوسیانات ها ، محرک های تنفسی قوی تولید می کند و محصول نهایی به راحتی در محیط تجزیه نمی شود.

تجزیه بیولوژیکی محدودی که اتفاق می افتد می تواند ترکیبات سرطان زا را آزاد کند. در همین حال ، تقاضا برای گزینه های سبزتر در حال افزایش است. پیش از این ، دیگران با استفاده از روغن های گیاهی به جای نفت ، پلی یورتان های جدید تولید کرده اند. با این حال ، اینها نیز با یک اشکال روبرو هستند: محصولاتی که غالباً سویا هستند ، روغن تولید می کنند به زمینی نیاز دارند که در غیر این صورت می توان برای پرورش غذا استفاده کرد.

ماهی های باقی مانده به عنوان یک گزینه امیدوار کننده به کرتون ضربه زدند. پرورش ماهی قزل آلا یک صنعت بزرگ برای نیوفاندلند ساحلی است. جایی که دانشگاه وی در آن واقع شده است. پس از فرآوری ماهی ، قسمت های باقی مانده اغلب دور ریخته می شوند ، اما گاهی اوقات روغن از آنها استخراج می شود.

شیوه ی کار ساخت پلی یورتان

کرتون و همکارانش روشی را برای تبدیل این روغن ماهی به یک پلیمر شبیه پلی یورتان ایجاد کردند. ابتدا اکسیژن را به روشی کنترل شده به روغن اشباع نشده اضافه می کنند تا اپوکسیدها را تشکیل دهند.  مولکول هایی مشابه مولکول های موجود در رزین اپوکسی. آنها پس از واکنش این اپوکسیدها با دی اکسید کربن ، مولکولهای حاصل را با آمینهای حاوی نیتروژن پیوند داده و ماده جدید را تشکیل می دهند.

اما آیا پلاستیک بوی ماهی می دهد؟ كرتون می گوید: “وقتی این فرآیند را با روغن ماهی شروع می كنیم ، نوع بوی ماهی ضعیفی ایجاد می شود ، اما هرچه مراحل را طی می كنیم ، این بو از بین می رود.”

کرتون و تیم او در ماه اوت گذشته در مقاله ای این روش را توصیف کردند و از آن زمان ویلر در حال اصلاح این روش است. وی اخیراً موفق به جابجایی آمین برای آمینو اسیدها شده است. که این امر شیمی را ساده می کند. و گرچه آمینی که قبلاً استفاده می کردند باید از پوسته های مغز بادام بادامی تهیه می شد ، اسیدهای آمینه از قبل در طبیعت وجود دارند. نتایج اولیه ویلر نشان می دهد که هیستیدین و آسپاراژین می توانند از طریق اتصال اجزای پلیمر به آمین پر شوند.

مواد جدید تجزیه پذیر هستند ؟

در آزمایش های دیگر ، آنها شروع به بررسی چگونگی احتمال خرابی سریع مواد جدید با پایان عمر مفید آن کرده اند. ویلر تکه های آن را در آب خیس کرد و برای تسریع تخریب برخی از قطعات ، لیپاز را اضافه کرد. آنزیمی که قادر به تجزیه چربی هایی مانند روغن ماهی است. ویلر می گوید ، او بعداً در زیر میکروسکوپ رشد میکروبی را در همه نمونه ها ، حتی در نمونه هایی که در آب ساده بوده اند ، مشاهده کرد. این یک نشانه دلگرم کننده است که ممکن است مواد جدید به راحتی از بین بروند.

کرتون و ویلر قصد دارند تا آزمایش اثرات استفاده از یک اسید آمینه در سنتز و مطالعه میزان سازگاری این ماده با رشد میکروبی را که می تواند تجزیه آن را تسریع کند ، ادامه دهند. آنها همچنین قصد دارند خواص فیزیکی آن را بررسی کنند تا ببینند چگونه ممکن است در برنامه های دنیای واقعی مانند بسته بندی یا الیاف لباس استفاده شود. ( پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید : الاستورمرهای ترموپلاستیک پلی یورتان در برابر کرونا ! )

قصد خرید محصولات ترموپلاستیک پلی یورتان را دارید ؟ با ما تماس بگیرید. جهت مشاهده انواع گرید ها و محصولات پلی یورتان کلیک کنید.

منبع

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.