سدیم بنزوات (Sodium benzoate)
سدیم بنزوات ماده نگهدارنده ای است که به طور گسترده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده به صورت کریستال های بدون بو یافت می شود و باعث افزایش ماندگاری محصولات مختلف است. امروزه، نگرانیهای زیادی در مورد مضرات سدیم بنزوات و سرطان زا بودن این ماده وجود دارد، اما جالب است بدانید اگر از مقدار درستی از این ماده مصرف کنید مشکلی برای سلامت شما ایجاد نمی کند. بنزوئیک اسید به عنوان یک ماده نگهدارنده خوب در صنایع غذایی شناخته می شود، اما فرم نمک سدیم آن قابلیت انحلال این ماده را بهبود می بخشد.
این ترکیب شیمیایی به صورت طبیعی وجود ندارد، اما می توان بنزوئیک اسید را در گوجه فرنگی، سیب، انواع توت، آلو و خربزه یافت. علاوه بر کاربردهایی که این ماده در تولید غذاها و نوشیدنی ها دارد، آن را به برخی داروها، لوازم آرایشی، محصولات مراقبت شخصی و محصولات صنعتی نیز اضافه می کنند
خصوصیات شیمیایی و فیزیکی
این ماده به صورت پودر کریستالی سفید رنگ یافت می شود.
فرمول شیمیایی:C7H5O2Na
نام های دیگر:نمک سدیم بنزوئیک اسید، آنتیمول، موبنات و …
جرم مولی: 144.105 gr/mol
شکل ظاهری: پودر کریستالی سفید و یا گرانوله (جاذب رطوبت)
حلالیت:در آب بسیار قابل حل است اما در الکل به سختی حل می شود
بو:معمولا بدون بو است
نقطه ی جوش:بین 450 تا 475 درجه سانتیگراد
6کامنت