پک هاوس : تولید تامین و بسته بندی مواد شیمیایی

مراحل تصفیه آب آشامیدنی

مراحل تصفیه آب آشامیدنی

تصفیه آب آشامیدنی از قدیم تا اکنون

تصفیه آب آشامیدنی چیست؟

 

تصفیه آب حذف ذرات ناخالصی و آلاینده های معلق و محلول از آب است . میزان دقت روش تصفیه آب آشامیدنی بستگی به میزان ذرات ناخالصی دارد. هرچقدر ذرات ناخالصی درشت تر باشند راحتتر از آب جدا میشوند و هرچقدر این ذرات ریزتر باشند روشهای دقیقتری برای تصفیه آب نیاز است.

 

آب ادامه زندگی است

از زمانهای قدیم تا اکنون تصفیه آب آشامیدنی و پاکسازی آن همواره از دغدغه های بشر بوده است. مطالعات تاریخی نشان میدهد که در زمانهای خیلی دور انسانها محل زندگی خود را در کنار رودخانه ها و دریاچه ها بنا میکردند.این امر نیاز همیشگی انسان به آب را میرساند.

 

به مرور زمان اهمیت تصفیه آب برای بشر بیشتر و بیشتر شد. از یک دیدگاه میتوان تصفیه آب را به دودسته سنتی و مدرن تقسیم بندی کرد.

 

روشهای سنتی:

۱- جوشاندن آب

 

یکی از روش های اولیه جهت تصفیه آب جوشاندن آن میباشد. با جوشاندن به مدت کافی بسیاری از باکتری ها از بین میروند اما نه همه آنها! در واقع یکسری باکتری هستند که همان لحظات اول کشته میشوند اما برای کشته شدن بقیه باکتری ها نیاز به روش های دیگری هست.

 

مشکلات جوشاندن آب:

  • مصرف مقدار زیادی سوخت و انرژی برای جوشاندن مقدار اندکی آب
  • آب بلافاصله بعد از جوشیدن قابل استفاده نیست و باید سرد شود
  • تبخیر شدن مقداری از آب حین جوشیدن و سرد شدن
  • یکسری ازآلاینده ها هستند که با جوشاندن نه تنها از بین نمیروند بلکه غلیظ تر هم میشوند از این رو روش جوشاندن تنها برای ضدعفونی کردن مناسب هست نه از بین بردن تمام باکتری ها
  • با جوشاندن آب آلاینده های شیمیایی آن نظیر کلر از بین نمیرود و حتی آب با وجود کلر طعم ماندگی و کهنگی نیز میگیرد.

۲- روش های شیمیایی

 

در این روش دوماده شیمیایی به آب اضافه میکنند

 

  • ید : ریختن ید در آب جهت تصفیه آب یک روش شیمیایی است و فقط برای تصفیه های سریع و حداکثر به مدت ۳ ماه و نه بیشتر باید باشد. ید در کشتن ویروس ها و باکتری ها موفق عمل میکن ولی هرچه آب سردتر باشد مدت زمان بیشتری احتیاج هست برای ضدعفونی شدن.  علاوه بر آن ید به میزان لازم به صورت طبیعی در آب وجود دارد,‌با اضافه کردن میزان اضافی تری ید شیمیایی به آب در واقع دوز آن در آب تغییر میکند و برای سلامتی انسان به خصوص زنان باردار و بیماران تیرویید مضر است.

 

از طرفی طعم آب با ید تغییر میکند به صورتی که حتی ممکن است مجبور به اضافه کردن شکر شوید!!

 

  • کلر : ماده شیمیایی دوم کلر است. کلر نکات بسیار مثبتی جهت ضدعفونی کردن دارد اما دارای مضراتی هم میباشد.به وجود آمدن محصولات فرعی به نام تری هالون متان ها از جمله مضرات کلرزنی میباشد که به دلیل شیمیایی بودن سرطان زا هستند. علاوه بر آن کلر ماده ایی سمی است و میزان بیش از اندازه کلر در آب باعث بیماری و آسیب به اندام های بدن میشود.از جمله مضرات دیگر کلر برای پوست و مو و تحریک مخاط داخلی ریه و بینی است.با توجه به مضرات روش های سنتی , نیاز به روشهای بهینه تر بسیار احساس میشود.

 

روش های مدرن و پیشرفته تصفیه آب آشامیدنی

 

از بهترین روشهای مدرن  میتوان به استفاده از کربن فعال ، روش اولترافیلتراسیون و روش اسمز معکوس اشاره کرد.

کربن مواد شیمیایی نظیر کلر ، طعم و بوی نامطبوع و برخی از آلاینده ها را حذف میکند. از آنجایی که کربن ناخالصی های محلول و میکروارگانیزمها را نمیتواند فیلتر کند,‌از آن بیشتر به عنوان پیش تصفیه در مرحله دوم و سوم دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده می شود و اغلب اوقات آن را در کنار روش های اسمزمعکوس و اولترافیلتراسیون استفاده می کنند.

اولترافیلتراسیون روشی است که طی آن ، آب را از نی های بسیار نازکی که در جداره آنها منافذ بسیار ریز وجود دارد عبور می دهند و به این ترتیب تقریبا کلیه میکروارگانیزمها و ذرات معلق در آب از آب آشامیدنی حذف شده و آب کاملا زلال و شفاف و ضدعفونی می شود. اما اولترافیلتراسیون قابلیت حذف ناخالصی های محلول در آب مثل : فلزات سنگین ، نیترات ، سختی و سنگینی آب را ندارد.

امروزه یکی از کامل ترین و بهترین روش های تصفیه آب آشامیدنی منازل روش اسمز معکوس است.

اسمز معکوس انواع ناخالصی های موجود در آب نظیر : نیترات ، سختی آب ، جامدات محلول ، کدورت ، سرب و فلزات سنگین ، رادیوم و بسیاری از مواد آلی محلول را حذف میکند.

بنابراین اسمز معکوس به همراه کربن فعال پیشرفته ترین و بهترین روش تصفیه آب آشامیدنی است که در دستگاه های تصفیه آب خانگی استفاده می شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.