پک هاوس : تولید تامین و بسته بندی مواد شیمیایی

نگرانی تولیدکنندگان از نحوه عملیاتی شدن و ضمانت اجرایی طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار پتروشیمی

نگرانی تولیدکنندگان از نحوه عملیاتی شدن و ضمانت اجرایی طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار پتروشیمی

نحوه عملیاتی شدن و ضمانت اجرایی طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار پتروشیمی

 

دومین جلسه تشکل های بخش خصوصی و مسئولان وزارت صمت و بورس کالا در خصوص بررسی طرح جدید وزارت صمت برای مدیریت بازار محصولات پتروشیمی برگزار شد و طی آن گفته شد که این طرح 6 مساله بازار محصولات پتروشیمی را هدف گرفته است.

به گزارش پک هاوس به نقل از اینپیا، مهندس امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو که مسؤلیت تنظیم این طرح را بر عهده دارد، در دومین جلسه… با تاکید بر اینکه وزارت صمت در آینده سهمیه‌ای نمی شناسد و هیچ سهمیه‌ای برای کالاهای مازاد اعلام نخواهد شد، گفت: شرایط کنونی دارای 6 مسأله اساسی است و ما بدنبال راهکار برای رسیدن به این 6 هدف اصلی هستیم:

 

  1. به دنبال ایجاد موجودی استراتژیک در انبارهای کشور هستیم، امر تولید کنندگان می‌توانند مقدار بیشتری کالا بخرند و در انبارهای کشور ذخیره کنند نیاز به حضور و خرید سرمایه‌گذاران نیست.
  2. به دنبال انعقاد قرارداد بلند مدت میان صنایع بالادستی و صنایع پایین دستی هستیم و باید برای این موضوع قرارداد داشته باشیم.
  3. باید برای کالاهای دچار کسری واردات اقتصادی انجام شود، نیاز بازار داخل باید صد در صد تامین شود و ما برای این موضوع راهکار عرضه تلفیقی را ارائه کردیم.
  4. قیمت‌ها باید قابل پیش بینی و شفاف شود.
  5. سهمیه کالاهایی که کمبود دارند نیز در افق بلند مدت حذف شود.
  6. صادرات نیز برای صنایع تکمیلی نسهیل شود.

وی بر این نکته تاکید کرد که اگر تشکل‌های بخش خصوصی در صنایع تکمیلی پتروشیمی برای هر کدام از این اهداف، توصیه‌ها و راهکارهای اجرایی دارند، ارائه کنند.

 

در ادامه این جلسه، نمایندگان انجمن‌های تخصصی صنعت پلیمر با تاکید بر  اینکه طرح مذبور می‌تواند به نفع صنایع پایین دستی باشد به شرطی که به درستی اجرا شود و ضمانت عملیاتی داشته باشد، به طرح درخواست‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند که از مهم ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  1. واردات مواد توسط تولید‌کننده که صادرات انجام می‌دهد و برای کالاهایی که در تولید خود استفاده می‌کنند امکان پذیر شود.
  2. مبنای محاسبه قیمت ها شفاف شود و برای اختلاف قیمت دلار نیمایی و سنا و مشکلاتی که برای تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان ایجاد می‌شود، راهکاری در نظر گرفته شود.
  3. ضمانت اجرایی و ابزارهای تنبیهی برای اجرای تعهدات پتروشیمی‌ها و نظارت کافی بر آن‌ها را با تصویب قوانین و آیین‌نامه های مرتبط در نظر گرفته شود.
  4. تیم کارشناسی متشکل از تولیدکنندگان و نمایندگان بخش خصوصی تشکیل شود تا برای اجرای این طرح در کنار مجریان باشند.
  5. امکان تشدید رقابت‌ها و افزایش قیمت محصولات پتروشیمی در این طرح وجود دارد که می‌تواند منجر به گرانی گسترده در تمامی حوزه‌های مصرف کننده مصنوعات پلیمری باشد.

صباغ در پاسخ به گلایه نمایندگان تشکل‌های صنعت پلیمر درخصوص حضور رسمی دلالان در بورس محصولات پتروشیمی اظهار کرد: این واقعیت است که اگر دلالان نباشند همه چیز از جمله پنیر و فولاد و مواد پتروشیمی در این کشور ناپدید خواهد شد. دلالان بخشی از اقتصاد ایران و دنیا هستند. ضمن اینکه باید توجه کنید انبار آن ها زیر نظر بورس و تحت نظارت سامانه تجارت بوده و کاملا شفاف است، ضمن اینکه مواد اولیه را نمی‌توانند خارج از بورس به فروش برسانند.

 

صباغ در ادامه این جلسه به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: کارگروه برای این طرح تشکیل داده بودیم چرا که در این طرح فاز بندی گروه های کالایی باید عوض شود و در خصوص بسیاری از جزییات این طرح در حوزه مواد اولیه، همان کارگروه باید بررسی کند. شماهم به نوعی عضو این کارگروه هستید.

 

وی تاکید کرد: ما بدنبال احیای زنحیره ارزش با یک دستورالعمل واحد هستیم که از صفر تا صد این زنجیره هماهنگ شود.

 

صباغ در پاسخ به اینکه تغییرات قیمت‌ها از مهم ترین مشکلات این صنعت است، اظهار کرد: روند قیمت دلار نزولی است و با توجه به شرایط مذاکرات چشم انداز کاهشی برای دلار وجود دارد.

 

به گفته وی: بر اساس این طرح در قراردادهای بلند مدت، تولیدکننده ها و عرضه کننده های بزرگ می آیند چون باید قدرت گشایش ال سی داشته باشند و فقط تولید کننده می‌تواند با قیمت روز در این قراردادها خرید کند. قیمت نیز بر اساس میانگین 4 هفته معامله منتهی به هفته پنجم است که بر این اساس ریسک بسیار کاهش می‌یابد و نمی توان با قیمت بازی کرد.

 

وی افزود: بهترین الگو این است که قرارداد بلند مدت و بدون ریسک بسته شود و این قراردادها 50 درصد ریسک خرید مواد اولیه را جدا از ریسک بازار تضمین می‌کند. در حال حاضر این بهترین روش است که مواد اولیه با قیمت منصفانه بدست صنایع پایین دست برسد.

 

صباغ همچنین در پاسخ به اینکه تنظیم گر را نباید وارد بورس کنیم گفت: وقتی مشتری برای مازاد نباشد تنظیم گر اجازه ورود و خرید دارد، باید توجه داشته باشید قیمت هفتگی معاملات رینگ تولید از رینگ تنظیم گر مستقل است و قیمت پایانی تولید مبنای محاسبات قیمت هفته بعد می‌شود.

 

حذف سهمیه پت، پی وی سی و پ پ فعلا انجام نمی‌شود

همچنین در این جلسه دکتر جواد جهرمی از بورس کالای ایران در مورد حذف سهمیه ها گفت: در گام اول سهمیه انواع پلی اتیلن ها که دارای مازاد هستند حذف می شود.

 

وی تاکید کرد: پت نساجی و بطری، پی وی سی و پ پ از موادی هستند که فعلا مشمول حذف سهمیه نمی‌شوند.

 

به گفته جهرمی در فاز اول در حالت فعلی همه کسانی که سهمیه بهین‌یاب آن کالا را دارند می توانند آن کالا را خریداری کنند و فقط سقف سهمیه ندارند.

 

 

سایر اخبار را دنبال کنید:

 

با اجرای طرح های MTP، سالانه 5 میلیون تن متانول به تولید پروپیلن اختصاص می یابد

مهم‌ترین اخبار آسیا و غرب آسیا در هفته منتهی به ۱۴ آبان ۱۴۰۰ (۲۹اکتبر۲۰۲۱)

تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی از اولویت‌های توسعه‌ای است

صادرات ۲۰ میلیون تن کاتالیست اسیدسولفوریک به کشورهای همسایه

بازده تولید پلیمر آمونیاک و متانول بر اساس روش و خوراک ورودی

قول مساعد پتروشیمی دماوند برای تامین اکسیژن پتروشیمی سبلان از ۱۰ آبان ماه

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.