معرفی روغن لانولین,‌فواید و کاربردهای این ماده

معرفی روغن لانولین,‌فواید و کاربردهای این ماده

لانولین چیست؟

 

روغن لانولین ( در لفظ انگلیسی : Lanolin Oil ) که به چربی پشم و یا نام تجاری اکتیول نیز شناخته میشود, یک ماده مومی است که از غده های چربی پشم حیوانات تهیه می شود . این ماده به عنوان یک ترکیب محبوب در مرطوب کننده ها ، محصولات مراقبت از مو و صابون ها تبدیل شده است و به طور گسترده به عنوان یک درمان طبیعی مراقبت از پوست برای افرادی که به نوزاد خود شیر می دهند ، معرفی می شود. این روغن ترشح شده از پوست گوسفند است که از غدد چربی ترشح می شود.

 

این ماده یک ماده مومی است که از گوسفند گرفته می شود. خاصیت نرم کنندگی و حالت دهنده آن آن را به یک ماده موثر در مبارزه با خشکی پوست و مو تبدیل کرده است. همچنین به عنوان مرطوب کننده برای ترک خوردن لب یا نوک سینه استفاده می شود.

 

اگر به پشم حساسیت دارید ، بهتر است از لانولین اجتناب کنید. قبل از استفاده از هر محصول حاوی لانولین ، یک تکه کوچک از پوست را آزمایش کنید . لانولین همچنین در صورت خوردن می تواند سمی باشد.

 

بر خلاف سبوم ، این ماده حاوی تری گلیسیرید نیست. گاهی اوقات از این ماده به عنوان “چربی پشمی” یاد می شود ، اما این عبارت گمراه کننده است زیرا فاقد تری گلیسیرید است که برای در نظر گرفتن چربی لازم است.

 

لانولین

 

هدف از لانولین  محافظت از پشم گوسفند است. این خاصیت تهویه مطبوع به همین دلیل است که این ماده در حال حاضر به طور گسترده در محصولات آرایشی و بهداشتی ، مراقبت از پوست و محصولات مو استفاده می شود.

 

“لانولین” با قرار دادن پشم گوسفند از طریق یک دستگاه سانتریفیوژ که روغن را از دیگر مواد شیمیایی جدا می کند, به دست می آید. این فرآیند پس از برش گوسفند انجام می شود بنابراین استخراج لانولین هیچ ضرری برای گوسفندان ندارد.

 

شما ممکن است قبلاً از محصولاتی استفاده کرده باشید که حاوی این ماده هستند بدون اینکه متوجه شوید. بسیاری از مواد اصلی کابینت دارویی از جمله مرطوب کننده های لب ، لوسیون ها و کرم هاحاوی ماده ای کهربایی هستند که بخاطر توانایی مرطوب کنندگی آن بسیار مورد علاقه می باشند.

 

 

فواید روغن لانولین

 

این روغن به عنوان نرم کننده شناخته می شود ، به این معنی که به تسکین پوست خشک یا کم آب کمک می کند . لانولین می تواند آب از دست رفته از طریق پوست را 20 تا 30 درصد کاهش دهد.

 

به عبارت ساده تر ، این ماده بسیار آبرسان است و توانایی نرم کردن پوست را دارد که به بهبود ظاهر و احساس نواحی خشن ، خشک یا پوسته پوسته کمک می کند.

کرم لانولین

 

موارد مصرف و کاربردها

 

بسیاری از محصولات حاوی روغن لانولین حاوی مواد مرطوب کننده مانند آلوئه ، عسل یا گلیسیرین هستند .

 

مواد تشکیل دهنده در واقع رطوبت را از هوا بیرون می کشند. این ماده خود رطوبت زا نیست. با این حال ، هنگامی که پوست و مو مرطوب شد ، می تواند آبرسانی کند .

 

این روغن به عنوان نرم کننده و مرطوب کننده انسدادی طبقه بندی می شود ، به این معنی که می تواند روند از دست دادن آب از پوست را آهسته کند.

 

 

لانولین برای چین و چروک صورت

 

بسیاری از محصولاتی که به دلیل مزایای “ضد پیری” خود معرفی می شوند ، حاوی روغن لانولین یا الکل لانولین هستند. این ممکن است خریداران را به این باور برساند که روغن لانولین توانایی مبارزه با خطوط و چین و چروک های ظریف را دارد.

 

در حالی که شواهد علمی کمی وجود دارد ، این ماده می تواند دو برابر وزن خود را در آب نگه دارد. این می تواند پوست را چاق کرده ، ظاهر خطوط ریز و چین و چروک را کاهش دهد .

 

 

روغن لانولین برای مو

 

به دلیل خاصیت نرم کنندگی و حفظ رطوبت “روغن لانولین” ، می توان از آن برای مقابله با خشکی هنگام استفاده از موهای خیس یا مرطوب استفاده کرد. وقتی روی موهای خشک اعمال می شود کار نمی کند زیرا مو رطوبتی ندارد.

 

روغن لانولین بافت مومی تری نسبت به سایر روغن هایی دارد که برای مو طراحی شده اند و شستشو با شامپو تمیز کننده می تواند به حذف کامل آن از مو کمک کند.

 

 

روغن لانولین برای خشکی لب

 

روغن این ماده به همان دلایلی روی لب ها موثر است که به درمان خشکی مو و پوست کمک می کند. در یک مطالعه در سال 2016 منبع معتبر مشخص شد که کرم لانولین در افرادی که خشکی لب ها را به عنوان عارضه جانبی شیمی درمانی تجربه می کردند ، موثر بوده است.

 

این محصول قادر است به جای مواد دیگر که رطوبت را فقط به لایه بالایی لب می رسانند ، به سد لب نفوذ کند. به طور کلی استفاده از آن برای نوزادان دارای لب های ترک خورده بی خطر تلقی می شود ، اما همیشه  ابتدا با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

 

 

روغن لانولین

 

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی

 

این ماده می تواند برای افرادی که به آن حساسیت ندارند بسیار موثر باشد. اما اگر مقداری خورده شود ، ممکن است سمی باشد و ماهیت مومی آن در روده ها ایجاد مشکل کند.

 

 

حساسیت به روغن لانولین

 

لانولین مسئول حساسیت به پشم است ، بنابراین افرادی که به پشم حساسیت دارند باید از آن اجتناب کنند.

 

این ماده را به عنوان “حساس کننده پوست” طبقه بندی می کنند ، به این معنی که هنگام تماس با پوست ممکن است منجر به واکنش آلرژیک شود. حساسیت به لانولین نادر است و طبق گزارش یک منبع معتبر فقط 1.7 درصد از تقریباً 25000 فرد مستعد آلرژی علائم حساسیت به لانولین را نشان دادند.

 

 

مسمومیت با روغن لانولین

 

مسمومیت با روغن لانولین می تواند در فردی رخ دهد که این ماده را مصرف کرده است. افرادی که از بالم لب با پایه لانولین استفاده می کنند باید مراقب باشند که مقادیر بیش از حد محصول را قورت ندهند.

 

شما یا کسی که می شناسید این ماده را خورده است ، در اسرع وقت با فوریت های پزشگی تماس بگیرید و در صورت امکان نام ، تاریخ تولد و نام محصول مصرف شده را آماده کنید.

 

علائم مسمومیت با لانولین می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

  • اسهال
  • راش
  • تورم و قرمزی پوست
  • استفراغ

 

 

علائم واکنش های آلرژیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

  • تورم چشم ، لب ، دهان و گلو
  • راش
  • تنگی نفس

 

 

سایر مقالات جهت مطالعه:

 

اتیلن گلیکول مونو استئارات چیست؟

تیتان آناتاز ( آناتاس ) و معرفی این ماده

اسید فسفریک در نوشابه و خطرات آن

از پیل سوختی متانولی چه میدانید ؟

خطرات اسید سولفوریک

معرفی کامل اسید سولفوریک

استون و همه اطلاعات از این ماده

اسید فسفریک چیست؟کاربردها,تولید,خطرات و…

اسید استیک و همه اطلاعات از این ماده

مواد شیمیایی و همه چیز در مورد آن

تیلوز و همه موارد در مورد این ماده ی شیمیایی

مشخصات و کاربردهای تولوئن

همه چیز درباره هیدروکسید سدیم ( سود سوزآور )

همه چیز درباره ی زایلین و پارازایلین

معرفی انیدرید مالئیک, ویژگی ها و کاربردها

پودر تیتان و همه چیز درباره ی این ماده شیمیایی

متانول چیست ؟ کاربردهای آن کدامند ؟

 

 

منابع:

https://www.healthline.com

https://www.verywellhealth.com

 

 

shorturl.at/fuRX5 https://tinyurl.com/yybe9ju7 https://cutt.ly/0EqLKRq
https://bit.ly/3tIwBOt https://b2n.ir/s18288 yun.ir/m37wz7
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.